Frågor och svar om p-piller

15 Aug 2013, 12:14 343
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag har ätit p-piller sedan i Januari i år och har sedan några månader ett förhållande. Till en början använde han sig av kondom när vi hade sex, men efter ett tag slutade han med det och drar i stället ut sin penis innan han får utlösning. Vilket betyder att han alltid måste springa iväg på toa så fort han kommer och sen är de oftast slut.

Han vet inte om att jag äter p-piller, då jag alltid har dem på "hemliga ställen" och tar dem snabbt när han inte är i samma rum som mig. Självklart vill jag berätta för honom att jag äter p-piller så vi kan njuta bättre av vårt sexliv men hur ska jag berätta för honom att jag äter dem? Vi pratar aldrig om sex eller hur vi skyddar oss, och jag tycker att det är ett jobbigt ämne att ta upp bara sådär.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om ni inte tidigare pratat om sex eller preventivmedel i ert förhållande förstår jag att det känns svårt och jobbigt att börja med det. Kommunikation är dock som du säkert vet väldigt viktigt i alla förhållanden, eftersom vi människor inte kan läsa varandras tankar. 

Försök ta upp ämnet när ni är ensamma och kan prata ostört. Ord som sex kan kännas lite pinsamt att nämna, men kan kanske vara lättare att prata om preventivmedel och p-piller. Om du börjar med att ta upp ämnet, kan det hända att din kille blir mer avslappnad och det känns plötsligt väldigt lätt att prata om det.

Troligtvis kommer din kille också känna lättnad över att slippa avbryta ert sex innan han kommer och att ni istället kan fullfölja utan att oroa er för en oönskad graviditet.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar