Frågor och svar om graviditetsrisk

13 Aug 2013, 15:01 184
Tjej, 15 år
Question


Hej! jag och min pojkvän hade oskyddad sex den 3:dje augusti, jag skulle få min mens den 4 augusti, alltså en dag efter, men fick mensen 5 augusti, alltså 2 dagar försent, och jag undrar om det är risk att jag kan bli gravid? ändå fast jag fick mens? tacksam för svar!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Nu svarar jag inte som läkare eller barnmorska, utan vad jag vet av egen erfarenhet. Gravid blir man säkrast kring ägglossning, två veckor innan mens. Att du skulle blivit gravid så tätt inpå du skulle ha mens tror jag inte är stor risk, särskilt inte nu eftersom den kommit. Jag vågar inte lova något och det går alltid att göra ett graviditetstest hemma själv eller på en ungdomsmottagning. Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar