Frågor och svar om kik

8 Oct 2013, 20:43 426
Tjej, 13 år
Question


Jag vet verkligen inte vem jag ska fråga... Det var den här killen som jag hade pratat med på kik(vi träffades på en sida&är inte från sverige). Vi hade pratat ganska länge och han va snäll o så. En dag frågade han om han kunde få en naken bild av mig så jag skickade en. När han frågade om en till sa jag nej. Sen för typ 2 månader sen så fick jag meddelanden på kik från två killar som hotade att lägga upp bilden med mitt fulla namn om jag inte skickade en bild till dem. Jag svarade inte och 10 minuter senare så fick jag meddelanden från killar över hela världen(58 st) som ville chatta och ha bilder mm. Jag är rädd att de ska komma tillbaks och göra något. Borde jag ringa polisen fast det har gått så långt tid och jag inte har något bevis? Jag vågar inte berätta för nån. Och om jag ringer polisen, vad ska jag säga? Snälla hjälp mig!

Svar
Sara Ek
Sociolog, Addgender

Hej!

Ledsen att du har fått vänta på mitt svar. Ja, jag tycker att du ska kontakta polisen trots att det gått en längre tid. Jag är inte helt säker på vad polisen kan göra, men de kan säkert tala om för dig vad som gäller, och de har erfarenhet av personer som råkat ut för liknande saker.

Lycka till och jag hoppas det löser sig.

Hälsningar

Sara

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar