Frågor och svar om samlag

15 Aug 2013, 13:48 376
Kille, 17 år
Question


Hej jag undrar även om om nu förhuden är trång vad gör man då hos ungdomsmottagningen? Och när tjejen suger av gör det ont på ollonet när man blir avsugen? Eller när man har samlag och stoppar "in" den. Jag är väldigt nyfiken när det gäller detta och undrar om du kan ge mig så mycket info det viktiga och det bästa. Tack

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om du har en trång förhud kan de på ungdomsmottagningen skriva ut en kortisonsalva till dig som du kan börja smörja in förhuden med för att göra den mer töjbar genom att dra den fram och tillbaka. Ger kortisonsalvan inte tillräckligt med hjälp kan du behöva operera bort hela eller en bit av förhuden. 

Ifall det gör ont när du runkar genom att dra förhuden fram och tillbaka, lär det troligtvis också göra det när du har oralsex eller samlag med tjejen. Därför kan det vara bra att åtgärda problemet för att slippa smärtan vid sex med tjejen eller dig själv.

Du kan läsa än mer om trång förhud här: http://www.umo.se/Kroppen/Killars-underliv/Trang-forhud/.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar