Frågor och svar om utbytesår

13 Aug 2013, 08:14 185
Tjej, 15 år
Question


Hej! jag är väldigt sugen att åka som utbytesstudent till Spanien för jag är så trött på sverige och svenska människor. Jag hade inte tvekat en sekund om det inte vart för att man behöver gå om ett år sen, finns det inte en möjlighet att slippa gå om?

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Jag kan varmt rekommendera Spanien, jag har själv studerat spanska där i ett ett år, det var efter gymnasiet. Sen var jag just utbytesstudent när jag läste till gymnasielärare i Sverige, då var jag två terminer i norra Spanien. Är det så att du går på gymnasiet och vill läsa ett utbytesår? Jag skulle gå till skolans syo-konsulent och fråga. Tex finns Svenska skolan i Madrid och i Málaga-området (södra Spanien), kanske kan du läsa där ett år? Det kan ju till och med vara värt det även om du behöver gå om? Du kanske får massor av energi av att vara i Spanien så att du sen orkar ett år till hemma? Hör dig för iallafall hos syon!

Lycka till!

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar