Frågor och svar om onani

13 Sep 2013, 10:49 512
Kille, 16 år
Question


Hur onanerar tjejer och killar?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Oavsett kön innebär onani att man har sex med sig själv för att upptäcka sin kropp och dess erogena zoner. Genom att onanera lär du dig vad du tycker är skönt och därmed vart du skulle önska att din eventuella partner rörde dig. Det är viktigt att förstå att ingen kropp är identisk någon annan, utan vi får acceptera våra olikheter och att vi kan njuta av väldigt skilda ting.

En tjej som onanerar brukar vanligtvis smeka klitoris och eventuellt också stoppa in fingrar i sin slida (pulla). När en kille onanerar kan man även kalla det att han runkar och det brukar betyda att han drar förhuden upp och ner med handen. Om killen i fråga inte har någon förhud kvar, kan han använda sig av glidmedel eller oparfymerad olja för att skapa en liknande känsla som för någon med förhud.

I övrigt onanerar tjejer och killar på ganska lika sätt, genom att t ex smeka sina bröst eller gnugga sitt kön mot en kudde. Hur man vill onanera bestämmer man alltså själv, så länge man är försiktig och inte använder olämpliga föremål som kan skada en.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar