Frågor och svar om förhållande

16 Aug 2013, 20:27 824
Kille, 14 år
Question


Är det ovanligt för en 14 årig kille att aldrig ha kysst en tjej ?Jag har lite ångest över det och även hur gammal brukar man vara när man blir tillsamans för första gången ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Vad jag vet finns det ingen statistik över medelåldern för första kyssen, jag tycker dessutom att du ska försöka att inte bry dig om det. När det kommer till att kyssa någon är det inte något man ska göra för att alla andra gjort det, utan man ska göra det eftersom att man själv vill och är redo. Likadant är det med förhållande. 

Träffar du någon tjej du tycker om och som tycker om dig faller det sig ganska naturligt att kyssas och även att bli ett par. Hur gammal du är när detta sker spelar ingen roll, så länge det känns bra.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar