Frågor och svar om sexualkunskap

12 Aug 2013, 17:27 168
Tjej, 17 år
Question


Hej! Undrar om det kostar att skicka frågor på din hemsida, liksom det är ju en tjänst du gör osv? Ställer man här kan ju andra som har liknande problem också ta hjälp av frågorna, men är ju inte så lätt att vara helt öppen då.
Förresten, hur har du utbildat dig till sexualupplysare, känner att det är ett yrke jag också skulle kunna tänka mig att jobba med. Skulle vilja bidra till en bättre/mer accepterande till sex och sexualitet i framtiden :)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är helt gratis att skicka frågor till min frågelåda, [email protected] Vill du däremot ringa, kostar det samma som när du ringer vanliga samtal. 

Precis som du säger är det på denna sidan otroligt bra att man kan läsa varandras frågor för att eventuellt känna igen sig, vilket i sin tur kan bidra till att man inte känner sig lika ensam med sina problem. Samtidigt vågar man kanske inte vara lika öppen i frågorna, även fast man här är helt anonym.

Vad kul att du intresserar dig för sexualupplysning och vill arbeta för en bättre acceptans gällande sex!

Det finns ingen direkt utbildning för att bli sexualupplysare, utan de som arbetar som det har gått lite olika vägar. Själv har jag framförallt läst till kandidatexamen i psykologi med inriktning mot sexologi vid universitetet. Sedan har jag även läst andra kurser vid universitet och hos RFSU. Annars gäller det bara att läsa böcker, artiklar och samla på sig kunskap på andra sätt. Därefter är det till att försöka dela med sig av sin kunskap och göra som jag gör nu; att arbeta mig fram genom att t ex svara på frågor här. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar