Stöd & Svar

22 Sep 2013, 20:18 107
Tjej, 14 år
Question


Jag förlorade in oskuld förra sommaren. efter det har jag haft sex med sex killar,efter ja förlorade oskulden väntade jag tills början av 2013, sen dess har det inte ens gått en månad mellan alla. tog slut med min kille, hade sex med en annan nåra dar efter det. jag har börjat gråta och ångat mig efteråt för det känns som om alla tar mig för sex. vad ska jag göra? är jag sexberoende? är bara 14 år

Svar
Amanda Andersson
Nätvandrare, Fryshuset

Hejsan!

Att ha sex är inget fel och är något som en ska må bra av, om du känner att du inte mår bra efteråt eller att du inte vill ha sex så ska du inte ha sex. Sex är en upplevelse som ska få en att må bra och som ska ge dig en bra-känsla.

Utifrån det du skriver låter det som om du inte har mått så bra och att du har ångrat dig, sex är som jag skrev något som ska få dig att känna dig bra. Om du inte känner att du mår bra av det så vänta tills det känns helt rätt för dig.

Du skriver att det känns som alla tar dig för sex, att känna så är en jobbig känsla och jag förstår att det kan få dig att må dåligt. Tror det är viktigt att du känner att du har sex på dina villkor att du gör det för din egen skull, om du inte känner för att ha sex så finns det en mängd andra saker en kan göra tillsammans. Sex är även något som en kan ha ensam, genom att lära känna sig själv och sin kropp kan en lära sig vad en själv vill ha. 

Ofta kan det vara bra att prata om hur en känner med någon, har du någon i din närhet som du känner att du kan prata med?

Om du vill får du gärna lägga till mig på skype eller facebook, där kan vi prata mer om du vill. På facebook heter jag: Amanda Andersson Fryshuset och på skype heter jag: amanda.andersson.fryshuset.

Varma Hälsningar

Amanda


Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar