Frågor och svar om normalvikt

22 Aug 2013, 19:46 758
Tjej, 14 år
Question


Hej! Jag är 14 år gammal, och ska fylla 15 i år. Jag är 175 cm lång. och väger ungeför 55. Väger jag för mycket? Jag ser inte så fet ut alls, jag är ju ganska smal. och, det var en gång, jag tränade med min pappa, och då var det en maskin, där man skulle säga sin vikt och sin ålder. då skrev jag in 55 kilo. och min pappa sa, -du skrev in fel, du kan väl inte väga 55? jag sa inget, utan nickade bara. Och enda sen dess, har jag varit osäker med min vikt. Är det normalt att väga så mycket i min ålder?

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Jag tycker egentligen det är oväsentligt med vikt så länge man mår bra. Du ligger inom ett normal-spann på BMI-kurvan för din ålder, om än i det nedre laget. Precis som du skriver är du ganska smal och som sagt, så länge du mår bra, äter och tränar på en hälsosam nivå är det verkligen inga problem med din vikt. Jag vet inte alls vad din pappa kan ha menat. Men jag hoppas du inte tar åt dig av den kommentaren, låter det vara just en kommentar, och fortsätter ditt liv utan att fästa dig vid det. Du väger INTE för mycket för din ålder. /Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar