Frågor och svar om menstruation

19 Aug 2013, 12:40 309
Tjej, 15 år
Question


Hej! jag kommer här med en väldigt underlig fråga.. jag och min pojkvän har haft samlag ett antal gånger, och jag har inte min mens men när jag är på toaletten så kommer det klumpar och liknande.. kan det möjligtvis vara något allvarligt? missfall? är jätte orolig.. har inte pratat med honom om detta för vill inte att han ska veta..

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Ingen fråga är underlig, så det är bara att fråga på.

Jag är lite osäker på vad det kan vara, men om det är blodklumpar som kommer tillsammans med blod så har du troligtvis din mens, även om den inte bör komma än. Är det istället flytningar som kommer i klumpar är du någon annanstans i din menscykel och så länge du inte har fler symtom, som att det svider eller kliar tycker jag inte du ska oroa dig.

Jag skulle ändå ge dig rådet att gå till en ungdomsmottagning (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) där de kan undersöka dig för att se vad som orsakar klumparna.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar