Frågor och svar om skola

21 Aug 2013, 14:34 413
Kille, 12 år
Question


Tja jag är en kille på 12år jag har brukat hångla upp tjejer på min skola är det normalt. Tack för svar!!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Hur vanligt det är att som tolvåring hångla upp tjejer på sin skola finns det nog ingen som har koll på. Om det är normalt eller inte är inget som jag tycker du ska bry dig om, eftersom att olika personer tycker olika saker är normalt. Det viktiga är att du och tjejerna är med på det.

I din ålder har en del kommit in i puberteten då kroppen förändras och du som kille går från att bli pojke till man, vilket innebär att man blir en allt mer sexuell varelse. Där till hör att man blir sexuellt upphetsad och gärna vill uttrycka detta, som man kan göra genom att t ex hångla. 

Så länge både du och de tjejerna du hånglar med vill och ni har bra känslor (ja-känslor), är det fritt fram. Tänk bara på att vara ärlig med att du hånglar med flera tjejer, så att ingen av tjejerna känner sig lurade.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar