Frågor och svar om vänner skola

26 Aug 2013, 08:16 200
Tjej, 12 år
Question


Hej jag heter jasmine och jag har det lite svårt i skolan jag undrar hur man får fler kompisar och lär känna fler lättare jag går mest med samma tjejer varje dag men jag vill träffa nya! :)

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

Jag vet inte ju inte hur gammal du är och vilka fritidsintressen du har. Men om det är så att du gillar något särskilt, som att dansa eller spela fotboll tex, så kan man ju gå en kurs eller börja träna en idrott. På så sätt brukar man lätt få nya vänner.

Man kan också besöka fritidsgården på den ort man bor (om det finns en?), de brukar ha tjejkvällar eller grupper som gör roliga saker. 

När man börjar på en ny skola på gymnasiet brukar man också automatiskt få nya vänner. Genom att visa att man vill lära känna andra så kan det också hjälpa, tex att säga hej och ha ögonkontakt med de du möter i skolan.

Lycka till :-)

/Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar