Frågor och svar om träning

21 Aug 2013, 06:48 147
Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en 13 åring tjej som väger ca 63 kilo. Jag är nog 165 cm skulle jag tro! Jag går inte på någon sport men jag har idrott 2 gånger i veckan i skolan, jag dansar också hemma några gånger i veckan och till mellanmål så äter jag en macka med yogurt. Jag försöker skära ner på sockret på vardagarna med det är inte så lätt :( Är min träning okej eller behöver jag träna mer och hjälp mig skära ner på sockret snälla!

Svar

Hej på dig! 

Om de mått du angivit stämmer, så är ditt BMI 23,1. Vilket är inom normalspannet. Frågan är vad du vill åstadkomma med träningen. Om du vill hålla igång för hälsans skull, så är det alltid bra med promenader och kanske lite viktträning med PET-flaskor. Dock tycker jag att du ska ta det lugnt med tung träning och bantning. Mellanmål är viktigt, så fortsätt med det. Försök att äta ca var tredje timme, så blir man inte vrål hungrig och mår därför bättre under hela dagen. Så, häng på idrotten och lägg kanske till några lätta promenader. Men kom ihåg att du är 13 år, mycket händer med din kropp just nu, så var rädd om den. Om du vänjer dig vid att röra på dig är det sedan lättare att öka den träningen OM det sen skulle vara nödvändigt. 

Lycka till!

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar