Frågor och svar om gravid

23 Aug 2013, 18:15 355
Tjej, 15 år
Question


jag har börjat mått illa, fått humör svängningar, blödningar, måste gå på toaletten nästan hela tiden. är jag gravid ?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Blödningar bör du inte ha om du är gravid, utan menstruationen upphör tillfälligt under graviditeten. Att må illa, få humörsvängningar och att behöva kissa mycket kan dock vara tecken på graviditet. 

Om du vet om att du haft oskyddat sex kan det ändå vara aktuellt att ta ett graviditetstest. Är det istället så att du eventuellt äter något preventivmedel, kan det ligga bakom symtomen. Fundera också över om du inte upplevt fler symtom, som att det svider eller kliar i underlivet. 

Kvarstår symtomen skulle jag råda dig att ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/), där de kan göra en undersökning.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar