Frågor och svar om omskuren

25 Aug 2013, 19:35 584
Kille, 14 år
Question


Hej, min förhud på penisen täcker inte mitt ollon när jag inte har stånd utan visar ollonet hela tiden. Kan det vara farligt eller vara en sjukdom.(mitt ollon har synts sen jag var 11 år)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är varken något farligt eller någon sjukdom, så det behöver du inte var orolig för.

Hur mycket förhud man som kille har är olika, vissa har väldigt mycket förhud medans andra har lite så det inte täcker hela ollonet. Därför kan det vara så att du helt enkelt har lite förhud, vilket börjat synas allt mer eftersom din penis växt och blivit större. 

Ett annat alternativ kan vara att du är omskuren och därför inte har någon förhud kvar. Varför man blir omskuren kan ha att göra med religion eller om förhuden vart för trång.

Vill du kan du ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) för att där göra en undersökning och få bekräftat om du är omskuren eller har lite förhud.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar