Frågor och svar om utseende

12 Sep 2013, 12:57 231
Tjej, 16 år
Question


Jag har en liten fundering! Jag har alltid varit otroligt nöjd över min kropp. Jag fick en växtspurt precis innan jag fyllde tolv och har inte vuxit något mer sedan dess, jag fick även mensen innan jag fyllde elva år, men nu har jag nyligen börjat fundera på vad som skulle hända om mina små älskade bröst skulle börja växa den sista tiden av tonåren när jag snart är sjutton år, jag vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände. Jag vill helst vara helt platt för att jag tycker att det är så oerhört sexigt! Jag använder nästan bara mjuka spets eller fishnet behåar utan bygel för att visa upp mina små behändiga bröst och jag vet inte ens vilken behå storlek jag har. Jag skulle gissa på 65C, eftersom att det var det jag provade för skojs skull som satt perfekt för flera år sedan, med en vän som trodde att jag skulle vara snygg i en vanlig bygelbehå, men det visade sig att jag inte var det eftersom att min byst såg alldeles för formad och perfekt ut då. Plus att man inte såg mina fina bröstvårtor (; ...Så nu undrar jag om du har har några tips, råd eller tankar kring detta. Jag är väl medveten om att man inte kan styra över hur brösten växer, men jag har börjat må ganska dåligt över tanken på att de skulle bli stora... Det känns helt overkligt. Nej, jag vill inte, usch!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Är inte helt säker på vad din exakta fråga är. Men eftersom du frågar kring mina tankar och funderingar kring detta, så skulle jag säga: fäst inte så mycket vikt vid en viss kroppsdel och något som har med utseende att göra. På något sätt blir det som det blir, hur du är gör. Acceptera läget och försök tänka att du är frisk, mår bra och så länge det är så, går det mesta att lära sig tycka om! Lycka till!/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar