Frågor och svar om viktfixerad

31 Aug 2013, 13:00 225
Tjej, 15 år
Question


Jag hatar mig själv, jag tycker jag är tjock och värdelös. Därför brukar jag låta bli att äta så ofta jag kan, gömmer och kastar mat ibland. Väger mig flera gånger per dag och om jag gått upp i vikt får jag panik. Jag väger 57.5 och är 160, är det normalt? :(

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej!

Det väsentliga i din fråga är kanske inte om det är "nomalt" (även om jag också vill påpeka att din vikt är HELT normal) att väga som du gör i förhållande till din längd, utan att du tycker att du är tjock, värdelös och gömmer mat. Livet ska inte handla om att komma undan mat och väga sig flera gånger om dagen för att man känner sig så som du beskriver. Kanske du ska försöka klura ut varför det blivit såhär och jobba på dig själv. Försöka komma förbi känslorna av att vara värdelös. För det är jag säker på att du inte är. För du är värd det bästa, och livet har mycket att ge om man bara släpper de där hårda tankarna om sig själv!! Det lovar jag dig!

Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar