Frågor och svar om byta klass

30 Aug 2013, 09:57 136
Tjej, 16 år
Question


Jag är en tjej som just börjat gymnasiet. Min klass är helt olik mig, på alla möjliga sätt. Jag är väldigt social, pratglad, drar skämt och på fritiden brukar jag oftast shoppa, gå på bio eller gå ut någonstans och fika. Jag hittar varken någon som är som jag, eller har samma intressen som mig för den delen heller. Det första jag tänkte var ''jag passar inte in överhuvudtaget, det är nog bäst jag byter gymnasium/klass''. Nu var det inte så lätt precis, utan alla har flera reserver i sina köer och det finns nog ingen chans att byta. Jag har försökt ta upp det här med min mamma och mina vänner men ingen förstår mig, de säger bara ''ge det tid'', men tänk fall det inte blir bättre med tiden? Vad ska jag göra? Vore väldigt tacksam för svar.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset


Hej!

Det kan vara så som många runtomkring dig säger, att det kan ta tid att lära känna kompisarna i en ny klass. Så kan det absolut vara! Men bara du vet hur du har det, du känner dig själv bäst. Så om du känner att "Nej, jag står inte ut längre", då kan du ju alltid höra om du kan byta klass på den skolan du går? Det har elever till mig gjort på liknande skäl, det är inget konstigt. Skulle det vara möjligt? Hör dig iaf för hos din mentor och rektor. Lycka till!

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar