Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

3 Sep 2013, 10:18 238
Tjej, 18 år
Question


Hej!
Jag är oskuld, och vill helst vara det tills jag känner mig mogen.
Men när folk frågar mig vilken läggning jag är svarar jag alltid bi, så frågar dem en massa, tills de kommer till en fråga: Hur vet du att du är bi om du är oskuld.
Jag svarar alltid att det vet jag för jag har haft känslor för tjejer som inte är vänskapskänslor o så.
Men är jag bi? Eftersom jag får känslor för tjejer och killar?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om du är bi eller inte är det endast du själv som avgör, eftersom ingen annan ska eller kan definiera din sexualitet. Definitionen av bisexuell är dock någon som blir kär i och sexuellt attraherad av både killar och tjejer, något du verkar bli vilket bör göra dig till bisexuell.

Även om folk omkring dig självklart kan fråga dig om detta, så är det i grund och botten du själv och dina känslor som bestämmer vilken sexuell läggning du har. Vill också tillägga att det är väldigt moget av dig att vänta med sex tills du känner dig redo.

Något värt att tänka på är att om du hade berättat att du är heterosexuell, hade troligen ingen frågat hur du kan veta det när du är oskuld. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar