Frågor och svar om diagnos

11 Sep 2013, 10:17 319
Kille, 20 år
Question


Hej! Jag har känt mig väldigt upp och ner, obalanserad och humörsvängande de senaste 5 åren. Jag har läst lite på internet och snackat med några vänner på min skola. De och jag funderar på om jag kan ha någon form av diagnos. Jag känner själv att jag inte klarar av att vara såhär obalanserad och jag undrar verkligen vad det är för något som står fel.

Jag blir euforiskt glad av minsta lilla sak och hjärtekrossad deppig av minsta lilla sak, och övertolkar situationer och människor ofta och mycket. jag funderar på om jag är bipolär, men för att inte spekulera undrar jag helt enkelt: vart och hur kan jag göra en utredning? Evigt tacksam för svar:)

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Det går ju inte att göra en bedömning såhär, men ja det kan vara en diagnos, det är inte omöjligt att det är bipolär. Ta kontakt med ungdomsmottagningen eller din vårdcentral så kan de hjälpa dig att göra en bra utredning.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar