Stöd & Svar

10 Sep 2013, 11:34 147
Tjej, 13 år
Question


Hej :( Jag har haft mens typ 4 gånger. Har flytningar dock jäääätteofta. Nu på senaste tiden så blir det genomskinliga flytningar i trosorna ofta och när jag onanerar och så.. Om jag typ skrapar lite lätt med naglarna mot sidorna så blir det vit "smulig" klet under naglarna.. Vad är det för nått? :s

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Att ha flytningar är helt normalt och likaså om de är genomskinliga. En del kvinnor har normalt mer flytningar än andra och betyder oftast inte att det är ett tecken på någon sjukdom. Under puberteten kan flytningarna också variera och bli rikligare. Men rikligare flytningar kan också vara ett tecken på en infektion eller en sjukdom. Vad det är för klet du beskrivet vet jag inte men det är säkert ingenting du behöver oroa dig för.

Ta för säkerhetsskull kontakt med vårdcentralen om du har besvär med mycket flytningar! Om det nu skulle handla om en infektion eller sjukdom är det bra att behandlas tidigt.

Här är en länk till din ungdomsmottagning på nätet.  www.umo.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar