Frågor och svar om flytningar

10 Sep 2013, 10:12 815
Tjej, 13 år
Question


Hej :( Jag har haft mens typ 4 gånger. Har flytningar dock jäääätteofta. Nu på senaste tiden så blir det genomskinliga flytningar i trosorna ofta och när jag onanerar och så.. Om jag typ skrapar lite lätt med naglarna mot sidorna så blir det vit "smulig" klet under naglarna.. Vad är det för nått? :s

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Flytningar är vanligt att ha, även om mängden kan skilja sig åt. Så länge flytningarna inte ändrar lukt, färg eller övrigt utseende, är det inget att oroa sig för. 

När en tjej onanerar blir hon våt (lubricerar), eftersom hennes kropp förbereder sig på att ha samlag och skapar därmed ett naturligt glidmedel. Även om du inte tänkt ha sex reagerar din kropp alltid genom att lubricera när du är sexuellt upphetsad, precis som att killar får stånd.

Det vita, "smuliga" kletet du beskriver är flytningar som torkat, som du bara kan tvätta bort med ljummet vatten.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar