Frågor och svar om missnöje med kroppen

22 Sep 2013, 11:02 213
Tjej, 16 år
Question


Hej!
Jag är verkligen jätteonöjd med min kropp och skulle gärna vilja ha lite tips på hur man kommer igång med träning. Jag hittar ingen motivation och blir ofta ledsen när jag ser reklam på tv, med fina, smala modeller. Har du något tips?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Ja, alltså ... motivation är ju någonting som kommer inifrån. Det är således svårt för mig att hjälpa dig med den biten. Är inte ditt missnöje med kroppen motivation nog att börja träna? Kanske behöver du bara hitta din träningsform? Utifrån det ska du naturligtvis prova på många olika träningsformer. Men börja först och främst med att utnyttja vardagsmotionen. Det du framförallt ska tänka på (vid träning) är att ta det lugnt i början, för att sedan successivt stegra träningen. Sedan kanske det är lättare att komma igång om du tränar tillsammans med en kompis? Att jämföra sig med modeller etc. är inte rätt väg att gå. Jag vet att det är svårt, men du måste vara medveten om att de inte representerar "normala" tjejer. Dessutom är de retuscherade. Kanske skulle du må bra av att tala med någon om det här också?  

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar