Frågor och svar om sex

17 Sep 2013, 15:29 208
Kille, 18 år
Question


Hello :)
Saken är att när jag har sex så kommer jag jätte snabbt ! Vad kan man göra för att förlänga sexet ?:)

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är inte alls ovanligt att komma för tidigt vid sex, men som tur är finns det saker du kan göra för att förlänga sexet. Varför man får tidig utlösning kan ha att göra med något så enkelt som att det är väldigt skönt, det kan också bero på att man är nervös och därför spänner sig eller att man har ett väldigt känsligt ollon. 

För att minska risken för en tidig utlösning kan man försöka slappna av genom att inte ta så allvarligt på sex. Försök dessutom undvika att sätta press på dig själv att du inte ska komma för tidigt, för då lär du troligtvis göra det. Andra tips är att onanera innan man ska ha sex för att det då ofta dröjer längre tills nästa orgasm, du kan även testa en extra tjock kondom som minskar känseln eller träna på att fördröja utlösningen. 

Det kan du göra genom att när du onanerar eller har sex avbryta strax innan du känner att du kommer få orgasm, fortsätta efter att upphetsningen minskat och sedan göra detta ett antal gånger för att till slut låta dig själv komma. På så sätt kan du få bättre kontroll över din kropp och fördröjer dessutom utlösningen.

Jag hoppas du känner att förslagen kan hjälpa dig på något sätt.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar