Stöd & Svar

24 Sep 2013, 17:29 120
Tjej, 14 år
Question


Terminen har precis börjat och jag är superstressad redan! Jag går just nu i åttan har har super många läxor och prov! Vi hade två prov förra veckan, vi hade ett prov idag. Imorgon ska vi lämmna in en uppgift, och nästa vecka har vi 4 prov! Terminen har precis börjat, så hur kommer det bli sen? För jag är redan helt utbränd.

Svar
Jenny Elserth
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Oj, jag har träffat så många ungdomar som känner som du, som direkt blir stressade när terminen sätter igång. Oftast brukar det hjälpa att prata om det hela, gärna med en vuxen och inte någon vän i klassen elelr dylikt, utan någon utanför. Hon/han kan hjälpa dig att planera och prioritera, vad behöver du göra nu och vad kan du vänta med? jag tycker också att du ska ta upp det hela med din mentor, säg som du känner och skäms INTE för det. Lärarna finns för dig och ska hjälpa dig! Ibland är ett bra botemedel mot stress att just göra något annat, går en promenad i skogen och bara andas.

Lycka till!

Jenny

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar