Frågor och svar om kärlek

18 Sep 2013, 14:55 213
Tjej, 16 år
Question


Hej!
Jag och min pojkvän har varit tillsammans i 4 månader nu och jag älskar honom jätte mycket och vi funkar super bra ihop.
Men det är en sak som jag inte kan sluta tänka på och jag tycker det är så fruktansvärt jobbigt..
Han är två år äldre än mig och har tidigare haft ett förhållande på 15 månader med en annan tjej. Han har också legat med 8 andra personer tidigare. Jag har sagt till honom att jag tycker det är jobbigt och att jag tänker på det väldigt ofta men han förstår inte min känsla..
Han är nämligen min första kärlek, mitt första förhållande och den ända jag har haft sex med..
Men får upp bilder i huvudet rent för ofta där jag ser att han har sex med sitt ex eller med andra, börjar gråta ibland så jobbigt det är..
Vad ska jag göra ?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Att tänka på vad ens pojkvän har för förflutet kan vara jobbigt och göra en både ledsen och avundsjuk. Det är många som känner som du!

Det är bra att du har berättat för honom hur du känner. Du skriver att han inte förstår din känsla, det måste vara jobbigt.

Att känna såhär är helt okej, känslor är alltid känslor och de kan vara svåra att kontrollera. Däremot kan det vara jobbigt att gå runt med dessa känslor och de kan också påverka er relation negativt. Försök tänka efter varför du tror att du känner såhär...kan det vara för att du är rädd att han ska lämna dig eller att han hade det bättre med de andra personerna? Utifrån vad du tror det beror på kan du prata med din pojkvän igen och berätta hur du känner. Berätta också om du inte redan gjort det att en anledning kan vara att han är din första kärlek. 

Jag tror och hoppas han kommer förstå! Genom att berätta om sina känslor och vad man är rädd för gör att en relationen kan växa och blir starkare.

Om du vill kan du även prata med någon vuxen i din närhet som du har förtroende för.

Jag finns att prata med på facebook: Viktoria Hugosson Fryshuset

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar