Frågor och svar om tankar om döden

23 Sep 2013, 12:41 177
Tjej, 17 år
Question


Hej Karl.
jag är en tjej på 17år!
jag kan vakna mitt i natten och tänka tillbaka på 16 November 2011 då jag skadade min nacke och svävade där mellan liv och död..
så varje natt så vaknar jag i panik och kan tänka på den dagen och fundera lite 'Varför överlevde jag? är det någon där ute jag borde tacka, en skyddsängel kanske?' men problemet är att jag vill inte ha ett liv där jag ältar snart 2år gammal grej..?
vad ska jag göra?
snälla hjälp mig!

Svar
Karl Champ Moalosi Bjurman
Nätvandrare, Fryshuset

Hej,

Vissa händelser i livet lämnar starka intryck, speciellt en sån som du berättar att du varit med om. Det är så svårt att svara på frågor om döden, skyddsänglar och sånt som inte riktigt går att bevisa/förklara. Det enda som är säkert är att du i alla fall lever, och det är ju det viktigaste! Det tar olika lång tid för människor att smälta intryck efter stora händelser, om du känner att det gått lång tid och att det inte har blivit bättre så kan det vara bra att kontakta en terapeut /psykolog.

Mvh Karl

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar