Frågor och svar om utveckling

24 Sep 2013, 12:08 243
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag är en tjej på snart 17-år och känner ångest över mina bröst. Alla i min klass, min bästavän(som är yngre än mig) och alla tjejer har större än mig. Detta får mig att må dåligt på ett sätt för känner en viss frustration, varför kan inte jag ha några bröst som alla andra har. Min rumpa och mina låt har växt mycket över året men inget annat har hänt. Min storlek är bara 70A om ens det, kommer jag få större eller måste jag leva med dom här?

Svar

Hej på dig!

Bröst.... Något som många tjejer stressar över. Något som vi inte kan påverka naturligt men ändå tänker vi tanken, finns det möjligtvis något sätt att fixa det här? Saken är den att vissa utvecklar bröst tidigt, andra inte. Inget av dem är rätt eller fel. De handlar om hormoner och anlag. 

Ja, dina bröst kan ta ett språng när som, du är fortfarande ung och mycket händer med din kropp just nu. Jag tror, men kan inte lova, att dina bröst förmodligen kommer att utvecklas något mer.

Men även om de inte växer sig till den kupan som du önskar, betyder det inte att du inte är snygg eller åtråvärd pga av det. Se på de de kvinnor som har underbart stora höfter samt rumpor som tex: Beyoncé eller Jennifer Lopez. De har inte super stora bröst och de anses som en utav världens finaste. Låt din utstrålning få vara nr 1.

Kram

Susanna

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar