Frågor och svar om ungdomsmottagningen

25 Sep 2013, 22:27 277
Kille, 17 år
Question


Hej, jag har inte varit på ungdomsmottagningen än när det gäller trång förhud. För det är det som gör att jag har ont i ollonet. Undrar med hur denna undersökning går till på ungdomsmottagningen?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

En undersökning på ungdomsmottagningen brukar gå till så att en läkare, barnmorska eller sjuksköterska frågar dig varför du besöker dom och om du blivit undersökt förut. Därefter berättar hen hur undersökningen kommer gå till, vilket troligtvis kommer gå till så att personen tittar och känner på din penis. Då kommer hen märka att du har trång förhud och därmed bekräfta det du själv känt. 

Efter det kommer ni troligtvis diskutera de alternativ som du har, för att därmed komma fram till vad du önskar göra för att lösa ditt problem kring trång förhud.

Har du fler frågor innan du besöker ungdomsmottagningen är du varmt välkommen att ta kontakt med mig direkt, mina kontaktuppgifter finner du här: http://www.sexperten.nu/kontakt/.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar