Frågor och svar om sex

26 Sep 2013, 19:24 639
Tjej, 19 år
Question


Hej! Jag är lesbisk och undrar lite om hur stor risken är att man smittas av någon könssjukdom bara genom att tjejer använder fingrarna på mig där nere?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Risken är mycket liten att du skulle smittas av någon könssjukdom om tjejerna du har sex med endast använder sina fingrar till att stimulera dig. 

Könssjukdomar smittar via blod och slemhinnekontakt, alltså via kroppsvätskor från slidan, munnen eller anus. Har du därför sex så att dessa vätskor blandas på något sätt, alltså t ex oralsex, då bör du skydda dig med kondom eller slicklapp. 

Tänk dock på att tvätta händerna både innan och efter du har haft smeksex för att minska risken för att sprida vidare bakterier och/eller virus.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar