Frågor och svar om utanförskap

26 Sep 2013, 08:52 564
Kille, 13 år
Question


Jag känner mig utstött av mina kompisar i skolan och hemma. Jag fick tre lillebröder förra året. Den ända läraren jag kan tänka mig att prata med är vår teknik lärare. Han är snäll. Jag skulle behöva prata med honom ungefär en halvtimme varje dag.

Svar
Björn Hultman
Antimobbningsföreläsare

Hej!

Du har rätt att få vara med, du har även rätt att känna dig värdefull och bli bemött på ett bra sätt av de i skolan. Det är jättebra att du tycker din tekniklärare är vettig, så om du inte vågar prata med honom öga mot öga, så skriv en lapp/mail om att du behöver prata. Det är viktigt att någon vuxen i skolan får veta hur du känner, så de har möjligheten att hjälpa dig.

Har du någon kompis hemma då? Om du har det tycker jag du ska ta hjälp av den för att få stöd och att prata ut. Men även för att du ska kunna göra roliga saker med den. Har ni en kurator på skolan? Testa med att gå dit för att prata lite, det skadar aldrig att testa.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar