Frågor och svar om sex

27 Sep 2013, 13:36 2870
Tjej, 13 år
Question


Hur vet man när man tappar oskulden? Jag och min kille hade sex och det var min första gång.. för han oxå, räknas det att han kom in med sin penis i mig 2 gånger eller måste han ha kommit in med den fler gånger? han ''kom'' inte

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Att förlora oskulden innebär att man har haft sex. En del anser att man förlorat oskulden först när man haft vaginalt samlag (penis i slida), men sex kan man ha på fler sätt. Det finns t ex munsex och smeksex, något du kan läsa mer om på min hemsida, http://www.sexperten.nu/vad-ar/sex/

Alla gånger då man rör sig själv eller andra sexuellt behöver man inte komma, utan orgasm får man ibland och ibland inte. Det är varken orgasmen eller hur många gånger man blivit penetrerad (hur många gånger din kille kom in med sin penis i dig) som avgör om man haft sex eller inte. 

Det är alltså du själv som avgör om du tappat oskulden eller inte, beroende på vad du tycker att sex är. Likaså är det du själv som avgör om ni hade sex så pass länge att det "gäller" eller om du mer upplevde det som ett försök till sex. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar