Frågor och svar om sex

28 Sep 2013, 12:51 748
Tjej, 17 år
Question


Hejsan. Jag har en fråga. Jag har bara haft sex en gång och då drog han ut innan han fick utlösning. Men det jag undrar är om han får utlösning inuti mig, vart tar det vägen? Tar kroppen hand om det eller rinner det ut, eller? Är tacksam för svar.

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Tänk på att det också kommer försats, så om du inte tar något preventivmedel kan du riskera att bli gravid även fast han drar ut innan utlösningen. Viktigt är också att skydda sig mot könssjukdomar genom att använda kondom, framförallt om du eventuellt har tillfälliga sexuella relationer.

En del av de spermier som kommer med utlösningen tar sig upp mot ägget för att försöka befrukta det. Vilket en av spermierna lyckas med, förutsatt att det finns ett ägg att befrukta. I övrigt rinner utlösningen ut. En del med en gång, en del senare och resten följer med ut när du har mens och flytningar.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar