Frågor och svar om oralsex

28 Sep 2013, 12:42 545
Kille, 15 år
Question


Kan man få nån sjukdom genom Oralsex? Asså min tjej har bara gjort det med mig. Kan man få nån sjukdom genom oralsex? Fast hon bara har haft det med mig

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Om du bär på någon könssjukdom så kan hon ha fått den från dig när hon utfört oralsex på dig. Även hon kan ha gett dig herpes ifall hon har munsår.

De övriga könssjukdomarna som kan överföras via munsex är bland annat gonorré, syfilis och kondylom. Risken är dock inte lika stor att smittas av en könssjukdom via oralsex, men vill man vara säker är det aldrig fel att använda en kondom för att minska risken betydligt.

Är du och din flickvän oroliga, kan ni alltid gå till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/) och testa er för könssjukdomar. Detta framförallt om ni haft sexuella relationer tidigare. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar