Frågor och svar om sex

2 Oct 2013, 20:46 2800
Kille, 15 år
Question


Hej, jag hade sex med en 14årig tjej i lördags, hon var oskuld och så pass trång så att det inte var skönt, jag kom inte. Efteråt kändes det ganska ömt runt ollonet men det gick över efter två dagar. Men idag när jag pissade så fick jag otroligt ont i förhuden, och när jag kollade på det så var det rött/rosa och lite svullet (bara längst ut på förhuden) vad ska jag göra?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Kan finnas flera alternativ till att ditt ollon och din förhud nu är irriterade. Det kan vara så att tjejen du hade sex med inte vart tillräckligt våt och dessutom väldigt trång, vilket gjorde din penis öm. 

Tvättar du ditt kön med tvål kan även det ha skapat irritationen då det torkar ut slemhinnorna. Är det så att du tvättar ditt kön med tvål bör du sluta med det och bara i fortsättningen tvätta dig med ljummet vatten. 

Om ni inte använde kondom kan du eventuellt ha fått en infektion och bör i så fall ta dig till ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/). Gör det alltså fortfarande ont när du pissar och är din förhud och ditt ollon fortfarande svullna och irriterade, tycker jag du ska undersöka det. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar