Frågor och svar om nätet

4 Oct 2013, 20:47 161
Tjej, 15 år
Question


Hej! I somras la en kille till mig som vän på Facebook. Jag känner inte han men vi bor i samma stad och är lika gamla. Vi skrev i någon vecka i somras men sedan slutade jag skriva till honom. Han skrev bl.a. att jag var snygg osv.
Nu för någon vecka sen fick jag dåligt samvete för att jag slutade skriva till han så jag började skriva till han igen. Nu har han börjat tjata om att vi ska ses någon dag. Jag har sagt till han att vi borde skriva mer med varandra innan men då säger han att man bara kan lära känna varandra genom att ses. Jag tycker han verkar snäll annars.
Hur tycker du jag ska göra? Ska jag träffa honom?
Kram från en förvirrad tjej

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tycker du har rätt i att ni bör skriva mer med varandra innan ni eventuellt träffas. Det är dessutom så att du ska vilja träffa honom och inte bara göra det för att han tjatar. Fundera därför igenom vad du vill innan du bestämmer dig och försök lära känna honom bättre.

Oavsett om ni träffas nu eller senare är det otroligt viktigt att du är försiktig vid ert första möte. Berätta för dina föräldrar och eventuellt någon vän att ni ska träffas. Se också till att ni möts på en öppen plats. Även om han troligtvis bara är en snäll kille, gäller det alltid att ta det säkra före det osäkra när man ska träffa någon från nätet.

Kram från Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar