Frågor och svar om p-stavar

29 Apr 2002, 20:41 487
Tjej, 0 år
Question


Måste man ha med föräldrar om man vill lägga in en p-stav?
Jag tar p-piller nu och jag trivs inte med det. Jag funderar på att lägga in en p-stav istället pga att min vikt har ökat jätte mycket när jag äter p-piller. Det är svårt och jag känner mig obehaglig. Ju mer kilon jag lägger upp desto mindre nöjd blir jag. Jag kan inte kontrollera detta. Jag blir jätte glad om jag får svar, för jag behöver verkligen hjälp. Tack på förhand! Såpis

Svar

Du skriver inte hur gammal du är. Men eftersom du äter p-piller nu så är det ingen som hindrar dig att byta till p-stav. en vanligt förekommande sådan heter Implanon. Det är möjligt att du inte får så mycket påverkan på vikten av Implanon,eftersom det är mindre hormoner i den. Sedan är det tyvärr så att hormoner ger ibland en ökad aptit,och då äter man givetvis mera.Sedan är det givetvis bra att motionera. Vänd dig till ungdomsmottagningen på din ort för att få hjälp,och vidare information om Implanon.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar