Frågor och svar om sex

9 Oct 2013, 19:02 657
Kille, 12 år
Question


Tja jag är en kille på tolv år jag hade mitt sex för inte så länge sen med en elva årig tjej är det olagligt? måste man använda kondom i min ålder? tack för svar

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Nej, det är inte olagligt. Dock är det olagligt för en över 15 år att ha sex med någon under 15 år, men eftersom ni båda är under 15 år är det inte olagligt. Lagen finns för att hindra barn från att bli sexuellt utnyttjade. Du kan läsa mer om lagen här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Om du är könsmogen, alltså fått utlösning bör du använda kondom för att därmed förhindra att du gör tjejen gravid. Kondomen skyddar även mot könssjukdomar, så har du tillfälliga sexuella relationer bör du alltid använda kondom.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar