Frågor och svar om kärlek

10 Oct 2013, 21:36 141
Tjej, 19 år
Question


Hej! Det här med kärlek, är inte det så att alla upplever den olika? För grejen är att jag känner en väldigt stark känsla för en person som jag nog aldrig känt tidigare, och att jag vill vara nära personen, bryr mig väldigt mycket om henne, känner att "älska" är ett för svagt ord osv.
Hade jag bedömt ur min egen mall hade jag nog gissat på att jag nog är kär i henne, men grejen är att jag fått höra av så många att det ska pirra i magen när man är kär, och det gör det inte för mig, har heller aldrig gjort, så då blir jag lite förvirrad och undrar om det kanske inte är kärlek utan något annat istället. Men alltså, kan man vara kär utan att känna "pirr i magen"?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Du har helt rätt i att alla upplever kärlek olika. Därför kan man absolut vara kär utan att känna pirr i magen. Kärlek kan dessutom upplevas olika beroende på vem man är kär i. En del tror på kärlek vid första ögonkastet, medans andra tror på att kärlek växer fram.

Om du har så starka känslor för henne som du uttrycker låter det absolut som att det är kärlek det handlar om. Du skriver även att du vill vara nära henne och bryr dig väldigt mycket om henne, vilket i mina öron låter som kärlek. Det är dock endast du själv som kan tolka dina känslor och därmed svara på om du är kär i tjejen.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar