Frågor och svar om kärlek

10 Oct 2013, 10:51 194
Tjej, 16 år
Question


Hej! Jag är ihop med en kille som är 3 månader äldre än mig. Min mamma gillar honom inte och säger att jag inte får vara tsm med honom efter han drack, rökte, snusade och såna saker förut. När han blev tsm med mig slutade han med allt sånt men min mamma tycker ändå inte om honom. Jag vill vara tillsammans med honom och jag har inte sagt till mamma att han är min pojkvän, jag vill göra det men jag vet inte hur. Klarar inte av att mamma är arg på mig men det är jättejobbigt att hålla honom hemlig. Vad ska jag göra och hur ska jag säga till min mamma att han är min pojkvän ?

Svar
Viktoria Hugosson
Nätvandrare, Fryshuset

Hej!

Vilken svår situation du är i. Att vara osams med sin mamma är inte lätt och att inte kunna vara tillsammans med den man vill är också otroligt jobbigt.

Jag tycker det är bra av dig att vilja berätta för din mamma att ni är tillsammans. Det kan vara så att din mamma är orolig för dig och rädd för att du ska råka illa ut. Prata med henne och berätta hur du känner. Förklara varför du vill vara tillsammans med den här killen och att det är viktigt för dig. Berätta även att du vill vara ärlig med att ni är tillsammans och att du inte vill att hon ska vara arg för det. Det kan ju vara så att hon inte blir lika arg som du misstänker... Kanske hon kan ändra åsikt om honom bara de får träffas lite mer? 

Vem du ska vara tillsammans med är det bara du som bestämmer. Det är ingenting som din mamma kan avgöra. Hon behöver inte tycka om honom men ska i alla fall respektera att ni vill vara med varandra.

Lycka till och ta hand om dig!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar