Frågor och svar om asperger

19 Oct 2013, 12:22 172
Kille, 18 år
Question


Jag är kille, 18 år, har en syndrom som heter aspergerssyndrom, och ja undrar hur ska man liksom få kontakt med icke aspergers, ja tycker de är väldigt svårt, asså ja förstår mig på ironi och sånt, de är bara en myt att man inte förstår sig på! Men asså, ja vill ju vara ute och festa, men ja har svårt för de hära att snacka, då blir ja nervös, och när ja blir nervös så börjar min röst låta helt upp fuckad, asså ja festar gärna och hittar på rackartyg, vilket ja vill göra, men de här med att snacka, ja suger på det!

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

jag tror att allt man gör handlar om träning. Man måste utsätta sig för saker för att bli bra på dem. Ingen är ju expert innan på det dem gör. Det handlar om att de gjort det många gånger. Samma sak för dig, du kanske ska börja med att gå på en fest, men inte ha krav på dig att du måste va nån expert på att mingla och snacka. Men du blir bättre med tiden. Du kommer också märka att de är olika människor där, en del gillar att snacka mycket, andra mindre. Du hittar säkert din plattform och ditt umgänge. Lycka till!/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar