Frågor och svar om alkohol

14 Oct 2013, 13:56 220
Kille, 20 år
Question


Hej. Jag har druckit 2-4 gånger i veckan i två år nu och jag känner ett starkt sug efter alkohol när jag varit nykter i två dagar. Bör jag söka hjälp?

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Svårt att säga. Det beror väl lite på hur du upplever detta sug ... men klart är ju att det inte är bra att dricka så pass ofta som du gör i nuläget. I och med att du hör av dig till mig så får jag intrycket av att du själv är lite orolig över dina egna alkoholvanor. Med det i åtanke så tycker jag nog att du bör ta tag i det här nu ... innan det blir allvarligt på riktigt. Man vet aldrig vad det kan komma att utvecklas till. Så ja, jag skulle prata med någon om det här om jag vore i din situation. Vem/vilka som är bäst att vända sig till vet jag inte. Ett alternativ är Ungdomsmottagningen. Ett annat är att ringa kostnadsfritt och anonymt till Alkohollinjen

Jättebra att du vågar och vill ta tag i det här redan nu, och inte låter det gå för långt! Lycka till! Jag håller alla tummar!

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar