Frågor och svar om missbruk

16 Oct 2013, 17:02 208
Tjej, 15 år
Question


Hej, det är så att min pappa har druckit öl sedan jag minns. Det har inte direkt stört mig så mycket förut men nu har han börjat bli agressiv och tjafsar med min mamma. Och jag vill verkligen inte vara helt ''ensam'' hemma när min mamma åker bort. Finns det något jag kan göra?

Svar
Nilufer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 
Fast än du kanske inte direkt brytt dig om drickandet förut så bryr du dig nog mer nu då han blivit mer utåt agerande och det nu märks ännu mer. 

Om det är så att du känner att du verkligen inte vill vara ensam hemma helt med honom så tycker jag att du till att börja med pratar om hur du känner för din mamma. 
Berätta för din mamma om hur du känner, varför du känner som du gör och vad ni kan göra åt saken. Du kanske kan exempel vara hos en vän medan din mamma inte är hemma eller kanske hos en släkting eller kanske till och med får följa med henne dit hon ska?

Våga prata om hur du känner för din mamma eller någon du kan prata med om allting. Kanske exempel, en närstående, kurator, fritidsledare etc.  För ibland är det bättre att våga säga vad man tycker och känner istället för att bara vara tyst om det. 

Lycka till & kram! :) 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar