Frågor och svar om kvinnligt

16 Oct 2013, 17:07 206
Tjej, 16 år
Question


Jag blöder så mycket under nätterna när jag har mens.
Jag tror jag var 14 år när jag fick min första mens (16 nu), och har haft hyffsat regelbundet sedan dess, nån eller några dagar sen/tidig bara.
På nätterna brukar jag sova med dubbla dagsbindor (på längden, inte på varandra) för en nattbinda räcker _aldrig_ i början av mensen då den är som kraftigast. Madrassen blir helt förstörd pga blöder igenom lakanet.

Hur vet man när det räknas som tillräckligt kraftig till att få äta cyklon-f (eller vad den nu heter)? På dagarna tycker jag det går ganska bra, även om jag undviker träning eftersom att det rinner mer då. Men på natten är det hur mycket som helst och det läcker alltid. Jag vill inte använda tampong.

Kan man ta medicin mot detta även fast det är bra på dagen?

Svar
Nilufer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Jag försökt svara på din fråga så gott jag kan men eftersom jag inte är så kunnig i just detta ämne så vill jag gärna hänvisa dig till att ringa vårdcentralen i det område du bor i ;
Vårdcentralen ;  http://www.vardguiden.se/Sa-funkar-det/Halso-och-sjukvard/Narsjukvard/Huslakarmottagning--Vardcentral/

Eller så kan du även kontakta ungdomsmottagningen och ställa denna fråga till dom, då jag vet att även dom kan nog svara på denna typen av frågor. 
Ungdomsmottagningen; http://www.umo.se 

Lycka till! Kram! :)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar