Frågor och svar om sex

14 Oct 2013, 20:53 1793
Kille, 15 år
Question


Hej!
Det är så att både jag (15)och min tjej som är 13 vill ha sex, men ändå vänta lite. Tycker du att vi kan nu eller ska vi vänta?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Det är helt och hållet ni själva som bestämmer om ni ska ha sex nu eller vänta. Något ni bör vara medvetna om är den lag som finns som förbjuder de över 15 år att ha sex med de under 15 år. Lagen vill dock inte förbjuda två unga personer som är kära att ha sex, utan är till för att skydda barn från att bli sexuellt utnyttjade. Läs gärna mer om lagen här: http://www.umo.se/Sex/Aldersgrans-for-sex/.

Jag rekommenderar er även att fundera igenom om ni känner er redo inför att ha sex. Alltså om ni är kroppsligt redo, vilket t ex innebär att ni genom onani lärt känna era kroppar så pass väl att ni vet ungefär vad ni tycker om. Även att ni verkligen vill ha sex och får en bra känsla när ni tänker på att ha sex med varandra.

Kommer ni fram till att ni vill ha sex nu är det fritt fram, känner ni er tveksamma råder jag er att vänta.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar