Frågor och svar om sår

24 Oct 2013, 18:06 230
Kille, 14 år
Question


Hej, idag hade vi frilufts dag på min skola. Mina kompisar skulle skoja lite med mig och tog tag i mina ben och mina armar. Dom lyfte upp mig och började gå, efter en liten stund tappade killen som höll i mina armar greppet om mig och jag slog i marken. Kompisen som höll mina ben fortsatte att dra några meter vilket resulterade i att jag fick ett sår som var ungefär 5cm långt, 1cm brett och några millimeter djupt. 1 timma senare när jag kom hem kollade jag på såret och då var såret bara någon millimeter brett. såret hade alltså nästan läkt helt efter bara en timma. Är det något fel på mig? PS. såret var på ryggen.

Svar
Louise Larsson
Hälsopedagog

Hej!

Nej, det är inget fel på dig. Sår drar ihop sig ganska snabbt om man inte pillar och irriterar dem. Sedan är det lite individuellt hur snabbt sår etc. läker. Du har väl bra läkkött kanske? Var glad för det! :-)

Kram, Louise

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar