Frågor och svar om p-piller

17 Oct 2013, 21:59 1158
Tjej, 21 år
Question


Hej. Jag går på p-piller och vet att man kan styra mensen framåt men jag undrar om jag kan med hjälp av p-pillerna styra så kan får mensen tidigare än tänkt?

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Du har rätt i att det går att styra mensen framåt, dock fungerar det inte för alla. Likadant är det troligen då man försöker tidigarelägga mensen. Jag kan alltså inte lova att det fungerar och inte heller att det preventiva skyddet kommer fortsätta när du avslutar pillerkartan tidigare. Av den anledningen skulle jag rekommendera att du använder kondom om du ska ha sex. 

Det kan också vara bra att rådfråga den barnmorska eller läkare som skriver ut dina p-piller, för att även få hens tankar kring att tidigarelägga mensen.

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar