Frågor och svar om självmordstankar

19 Oct 2013, 12:48 175
Tjej, 13 år
Question


hej jag är en tjej på 13 och jag har börjat skära mej :( mina kompisar skämtar alltid om att folk som gör det bara är patetiska och skit och nyligen märkte min kompis att jag gjorde det, och sen blev vi ovänner så hon sa det till alla... :( Så min pojkvän gjorde slut med mej och jag har ofta fått självmords tankar... vad ska jag göra för att få det sluta??

Svar
Annesofie Blixt
Föreningen Tilia

Hej,

önskar så att du hade vänner som hjälpte dig i detta istället för att lämna dig. Jag tror du skulle behöva få prata med någon om det som kan hjälpa dig med hur du ska ta dig ur det. Det finns mycket bra hjälp både mot självmordstankar och att skära sig. Det kan vara svårt att bryta det helt själv, för jag antar att det ligger annat bakom till att du börjat med det? Maila gärna mig, så kan vi se vad som skulle passa dig bäst? [email protected] Kram/Annso

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar