Frågor och svar om menstruation

19 Oct 2013, 11:36 342
Tjej, 17 år
Question


Hej är väldigt orolig min mens slutade för 2 dagar sen och nyss kände jag att det rann i underlivet och när jag gick på toa så var det blod knall rött blod inte slemmigt alls. Har inte haft sex på 4 månader så det kan inte bero på det.. Är väldigt rädd, berättade för mamma men hon sa att det troligen inte var något. Tack på förhand!

Svar
Ingrid Wall
Sexualupplysare, Sexperten.nu

Hej,

Jag tror som din mamma, att det är inget att oroa sig för. Även om mensen redan tagit slut, så kan det ibland komma blod några dagar efteråt om det finns kvar något av livmoderslemhinnan. Det är nämligen slemhinnan som stöts ut tillsammans med vätskor och partiklar som bildats i livmodern när inget ägg blivit befruktat och det är det vi kallar för mens.

Om det inte slutat blöda än kan du ta dig till Ungdomsmottagningen (http://www.umo.se/Att-ta-hjalp/Ungdomsmottagning/Hitta-din-mottagning/), men annars är det inget att bekymra sig för. 

Mvh Ingrid.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar